HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

„Törhetetlen” e-könyv olvasó az orosz iskolásoknak

2011.09.20. 23:19 :: Colibri-könyvek

A Plastic Logic cég új, 100-as sorozatszámú olvasóját kifejezetten gyerekek számára fejlesztették ki. Az olvasót egy orosz állami program keretében választották ki tesztelésre. A cél az, hogy az iskolások a tankönyvek helyett ezzel járjanak iskolába illetve ezen tanuljanak. A Plastic Logic 100 az orosz általános iskolák 6. és 7. évfolyamának szánt mintegy 40 tankönyvet tartalmazva kerül forgalomba.

Ez lesz az első olyan e-olvasó, amely az ún. PlasticPaper technológiát használja. Mivel a kijelző nem üvegből készült, a kijelző nagy, vékony, könnyű és gyakorlatilag törhetetlen hangsúlyozza a cég közleménye. Az e-olvasóktól megszokott módon az olvasót akár közvetlen napfényben is lehet használni a szem terhelése nélkül. Mivel ennek a technológiának sincs háttérvilágítása, az olvasót elegendő hetente egyszer feltölteni.

Az érintőképernyő igen kedvező, 1280x900 pixeles felbontással rendelkezik, szokatlanul nagy, 4 GB-os belső memóriával és 800 MHz-es processzorral rendelkezik. A Plactic Logic Windows operációs rendszert használ. A szoftver lehetővé teszi, hogy virtuális billentyűzete segítségével a szöveget alá lehessen húzni, megjegyzéseket, lábjegyzeteket lehet írni bele és könyvjelzőket lehet elhelyezni benne. A beépített fejlett keresőmotor szintén a tanulást segíti. Mivel csak tanulásra tervezték, a berendezés nem rendelkezik beépített Wifivel vagy 3G kapcsolódási lehetőséggel.

A Plastic Logic elődje, a Que Pro olvasó nagy üzleti bukásnak bizonyult, a cég ki is vonta a piacról. Az előd célcsoportja a magasan pozícionált vezető réteg volt, úgy kalibrálták, hogy újságok, ábrák olvasására is alkalmas legyen. A 150 dollárnál is alacsonyabb áron kínált olvasók versenyében 650-800 dollár közöttre tervezett ára nem volt versenyképes. Ennek az olvasónak az áráról egyelőre nem szólnak a hírek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr413242326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása