HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

Az Amazon e-ingyenkönyvtárt nyitott

2011.11.03. 15:43 :: paddington

Az Amazon az USÁ-ban élő felhasználók számára újabb lehetőséget nyitott meg, tovább borzolva a kedélyeket a könyvpiacon. A múlt hónapban a könyvtári kölcsönzést tette lehetővé a Kindle készülékeken, most pedig bejelentették, felhasználóik mostantól korlátozott számban ingyenesen is olvashatnak majd egyébként megvásárolható könyveket.

 

A szolgáltatást a prémium tagsággal rendelkező olvasók vehetik igénybe mától, november 3-tól. Az olvasók havi egy könyvet tölthetnek majd le ingyenesen egyelőre nem meghatározott időtartamra. A kínálat szűkebb, mint a megvásárolható könyveké, mivel a Nagy Hatos, a legnagyobb hat amerikai kiadó egyike sem csatlakozott még a lehetőséghez. Az Amazon ennek ellenére száznál is több olyan könyvet kínál így, amelyek korábban a New York Times ízlésformáló bestseller-listáján is szerepelt korábban.

 

Az Amazon által kiadott közlemény szerint a különböző résztvevő kiadókkal különböző megállapodásokat kötöttek erre szolgáltatásra vonatkozóan. Van olyan is, akitől az adott könyvből minden alkalommal kifizet majd nagykereskedelmi áron egy példányt az Amazon, amikor azt valaki kikölcsönzi. Az Amazonnál úgy vélik, a kiadók rá fognak jönni arra, ez a kölcsönzési lehetőség egy tulajdonképpeni kipróbálás csak, amely vásárlásokat fog eredményezni.

 

Az Amazon könyvkölcsönzési szolgáltatását azután vezette be, hogy korábban filmek és tévéműsorok kölcsönzését is lehetővé tette prémium tagjai számára.

 

Az új lehetőséggel élő kiadók úgy nyilatkoztak, bevételeik növekedését várják az új szolgáltatástól, amely egyben azt is jelenti majd, hogy a Kindle-használók többet olvasnak majd az eddigieknél, a szerzők jogdíjbevételei pedig növekednek majd.

 

A Kindle szolgáltatási palettájáról már csak az e-könyvek (hagyományos könyveknél természetes) kölcsönadhatósága hiányzik, bár ezen a téren is történik mostanában előrelépés. Murakami Haruki nagysikerű 1Q84 című regényének kiadója például nem járul hozzá olyan technológia alkalmazásához, amely által csak egy adott berendezésen olvasható a kötet.

 

Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy ezek a szolgáltatások hamarosan eljutnak Magyarországra is.

 

Forrás: The Bookseller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr423350761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása