HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

E-könyv sikerlista már a Wall Street Journalban is

2011.11.03. 15:23 :: paddington

 A múlt hét végén először a hagyományos könyves sikerlisták mellett e-könyves sikerlistát is közölt az egyik legjelentősebb amerikai gazdasági lap, a The Wall Street Journal. A hetente megjelenő listán külön és a hagyományos könyvekkel közösen mérve is megjelentetik majd a legsikeresebb címek listáit.

 

A Nielsen Book Scan hitelesnek tekintett adatai a bejelentést kísérő sajtóközlemény információi szerint valamennyi e-könyv kereskedőt figyelembe véve készülnek és négy új kategóriát vezetnek be. Külön-külön és együtt is mérik mind fikciós, mind nem-fikciós kategóriában az eladásokat e-formátumban és hagyományos könyv formájában. Ebben külön kiemelt szerepet kapnak a saját kiadású, ún. self-published e-könyvek, a gyermekkönyvek és a régebbi kiadású, de ma is jól fogyó kötetek. A listákon éppógy szerepelnek majd a legolcsóbb, 99 centes kategória könyvei, mint a megszokott árszínvonalúak. Az október 29-én debütált listák mostantól minden héten megjelennek.

 

Bár a közölt listák konkrét eladási adatokat nem tartalmaznak, látható, hogy milyen jelentős a digitális formában eladott könyvek aránya az összeladásokban a fikciós kategóriában. A vegyes fikciós listán nyolc olyan cím is szerepel, amelyek az e-könyv lista vezetői között is megtalálhatóak, míg a hagyományos könyvek listájáról csak hat szerepel az egyesített listán. Ráadásul az e-könyves listán és az egyesített listán egyaránt szerepel self-published kötet. Az egyesített listán nem szereplő két e-könyves siker szintén self-published cím.

 

A nem-fikciós listán, nem meglepő módon igen erős eladásokat produkáltak a szakácskönyvek, ezek egy része a kombinált listára is felkerült.

 

A listák legérdekesebb tulajdonsága, hogy igencsak különböznek az egyes kereskedők által publikált adatoktól. A Wall Street Journal e-könyves sikerlistáját vezető Iris Johansen kötet az Amazon Kindle listáján csak a 38. helyen szerepel, de a Barnes&Noble Nook listáján sem szerepel az első 10 között.

 

Az adatokból az is kitűnik, hogy az e-könyvek sikere jelentősen függ az ártól, így a Boltkóros könyvek szerzőjének egyik kötete, a Tudsz titkot tartani? sokkal sikeresebb az Amazonon, ahol $1.99-ért árulják, mint a B&N-nál, ahol ugyanezért a könyvért $7.99-et kell fizetni.

 

forrás: futurebook

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr243350690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása