HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

E-tankönyv kölcsönözhető az Amazonon

2011.07.19. 13:16 :: paddington

Az amazon.com tegnap bejelentette, hogy új, egyetemi e-tankönyvek kölcsönzését lehetővé tevő szolgáltatást indít el, amelynek segítségével a diákok akár 80%-ot is megtakaríthatnak. A szeptemberben kezdődő tanévben több tízezer, a legjelentősebb tankönyvkiadó cégek gondozásában megjelenő kötet válik a Kindle Store-on keresztül kölcsönözhetővé.

Az Amazon hagyományos könyvkínálatában eddig is nagy népszerűségnek örvendtek az elérhető áron kapható új és használt tankönyvek. A most bevezetésre kerülő szolgáltatás lehetővé teszi, hogy mindenki annyi ideig használja a tankönyveket, ameddig szüksége van rá, és a használat függvényében fizessen érte.

A diákoknak lehetőségük van, hogy maguk válasszák meg, mennyi ideig kívánják használni a könyveket. A bérleti időszak hossza 30 és 360 nap között lehet. A legrövidebb kölcsönzési idő esetén a könyv árának 80%-át is meg lehet majd takarítani. A rendszer lehetővé teszi, hogy szükség szerint akár néhány nappal is meg lehessen hosszabbítani a használat idejét, de a könyv megvásárlását is.

A kölcsönzési rendszerhez kötött Amazon Cloud szolgáltatás, az ún. Whispersync technológia a könyvekhez készített jegyzeteket is tárolja, amelyek a kölcsönzési idő lejárta után is előhívhatóak maradnak a felhasználó számára. Olyan ez, mintha a szemeszter végén az antikváriumban eladott könyveink széljegyzetei megmaradnának. A Kindle felhasználók a kölcsönzött könyveket bármilyen eszközön, tehát nem csak olvasójukon, hanem számítógépükön vagy akár okostelefonjukon is olvashatják.

A Publishers’ Weekly-ben a hírt kommentáló cikkben az egyetemi könyvesboltok jövőjét félti a szerző, aki úgy véli, ezek az üzletek mostantól nem könyveket, hanem egyéb cikkeket fognak árulni.

További információ a szolgáltatásról: www.amazon.com/kindletextbooks.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr213080014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása