HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

A Google is beszáll az olcsó e-olvasók piacára

2011.07.12. 14:01 :: paddington


A Google eBooks bejelentette, hogy az elektronikus könyvek után a könyvolvasók piacán is versenybe száll az Amazonnal. Vasárnaptól a Kindle-lel azonos áron, 139 dollárért kínálják Amerikában az iRiver koreai gyártó által kifejezetten számukra fejlesztett, 6”-os, e-ink technológiás és WiFi kapcsolatra alkalmas Story HD olvasót.

A Google eBooks így, a legnagyobb elektronikus könyveket árusító platformok közül utolsóként dobott piacra olyan olvasót, amelyben saját, integrált olvasószoftver van. Az új olvasóberendezés lehetővé teszi a vásárlók szám, hogy közvetlenül vásároljanak és töltsenek le e-könyveket a Google eBooks oldaláról saját Story HD olvasójukra. A Google, az iRiver és a Target üzletlánc együttműködését a Google blogján jelentették be.

Az interneten a hírt kommentáló bloggerek és újságírók, miközben üdvözlik a versenyképes árat, úgy gondolják, a Kindle korábbi verziójára hasonlító kinézetű olvasó és annak egyszerű technológiája kissé idejétmúlt. A Google eBooks saját olvasója szinte egyidőben jelenik meg a Barnes&Nobel illetve a Kobo egy-egy, nagy várakozással fogadott, érintőképernyős és kisebb méretű, 5”-os olvasójával (Nook Simple Touch ill. Kobo Touch Edition), amelyek egyéb, integrált prémium szolgáltatásokkal is rendelkeznek az olvasás élvezeti értékének növelésére.

A bejelentés szerint a most beharangozott e-olvasó azonban versenyképes lesz a piacon. 6”-es képernyője nagyobb felbontású, mint a verseynytársai, a hírek szerint 63%-kal magasabb a pixelszáma, amely élesebb képet és így még olvashatóbb szöveget és képeket eredményez. A berendezés erősebb processzorral rendelkezik, ami gyorsabb lapozást tesz lehetővé és az iRiver szerint egyszeri töltéssel akár hat hétig is képes működni. Ez utóbbi valószínűleg kikapcsolt WiFi esetén lehetséges. A Story HD memóriája SD kártyával bővíthető és teljes fizikai billentyűzete van.

Reméljük, hamarosan megérkezik Magyarországra is.

forrás: Publishers’ Weekly

Szólj hozzá!

Címkék: google olvasó e könyv iriver ebooks

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr503060537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása