HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

Könyvkonnektor itt az e-könyv kalauz portál

2011.05.03. 17:10 :: paddington

A könyv ma már nemcsak betű, szöveg: hanem összetett webes vállalkozás is – állítja Kerekes Pál. A Könyvfesztiválra megjelentetett e-book kalauz (Kossuth Kiadó) szerzője a gyakorlatban is megmutatja, mit jelent ez: a könyv megjelenésével egy időben indította útjára annak weboldalát is, Könyvkonnektor néven.

A weblap bemutatja a könyv történetét, ismerteti az előző kiadásról megjelent recenziókat, a könyvhöz érkezett javítási javaslatokat, és az ezzel kapcsolatos szerzői korrekciókat.

A könyvkonnektor blog-része a napi e-könyves életbe nyújt bepillantást. Az első bejegyzések az e-könyv etikettjével, hazai és külföldi eseményeivel foglalkoznak. A blog része az „e-könyv ellenálló” fejezet is. Itt középpontba kerülnek olyan irodalmi műfajok, amelyek egyelőre nem jeleníthetők meg egyáltalán vagy csak hiányosan az e-könyv-olvasón. Például a képvers, a performansz, vagy éppen a számítógéppel generált, programozott literatúrák, mint a versgenerátor. Kerekes Pál e-book kalauza egyelőre – úgy tűnik, ez a magyar piac sajtossága – nem vásárolható meg e-könyv formátumban. 

Szólj hozzá!

Címkék: e könyv e book

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr172874870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása