HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

A Kobo hódító útra indul Nagy-Britanniában

2011.10.17. 17:24 :: paddington

A WHSmith piacvezető brit könyv-, újság-, papír- és írószer-kereskedelmi vállalat úgy döntött, a kanadai Kobo e-könyv olvasóját forgalmazza a jövőben, egyben hozzáférhetővé teszi vásárlói számára a Kobo kétmilliós könyvtárát is.

 

  

A brit pályaudvarok, repülőterek, bevásárlóutcák, bevásárlóközpontok elmaradhatatlan üzlete, a WHSmith úgy döntött felveszi a kesztyűt az angolszász könyvpiacot az utóbbi időben maga alá gyűrni próbáló kereskedelmi óriással, az Amazonnal szemben. Ezért az e-olvasók piacának feltörekvő csillagával, a Koboval állapodott meg arról, hogy a nemrégiben vonzó áron piacra dobott és a szakértők által sokra tartott új készülékekkel száll szembe az Amazonnal. Az olvasókat versenyképes áron, 89.99 fontért kínálják, egyben hozzáférési lehetőséget biztosítva a kanadai cég 2,2 milliós könyvkínálatához is. Az együttműködés keretében a WHSmith részesedik a Kobo oldalairól az Egyesült Királyságban eladott könyvek után, és mint nyilatkozatukban írják, ezzel az együttműködéssel biztosítottá válik jelenlétük egy fejlődő piacon, amely tevékenység kiegészíti hagyományos könyvkereskedelmi üzletüket.

 

Az elemzők korábban aggodalmukat fejezték ki, hogy az e-könyvek népszerűségének növekedése veszélybe sodorhatja a nagymúltú kereskedelmi vállalatot, amelynek könyvforgalma már így is csökkenő tendenciát mutat. A WSmith illetékesei rámutattak arra, hogy a könyvpiac gyengülése mellett Nagy-Britanniában még nem következett be az amerikaival összemérhető robbanás az e-könyvek piacán. Az e-olvasók gyártói korábban elsősorban a sokat olvasó, vállalkozókedvű olvasókat célozták meg. Ez a kereskedelempolitika most változóban van. A WHSmith azért döntött az e-könyvek piacára való agresszív benyomulás mellett, mert úgy gondolják, ha az e-könyvek menetelése folytatódik, szükségszerűen erős jelenléttel kell bírniuk a piacon. Azt feltételezik, hogy hagyományos könyvekhez ragaszkodó olvasóik kevésbé olvasnak sokat. Az e-könyv piacnak jelenleg 90%-a a fikciós könyvek eladásából származik, míg a WHSmith átlagos vevője évi mindössze három könyvet vásárol, amelyből átlagosan kettő vagy nem-fikciós vagy gyermekkönyv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr23309698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása