HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

Krasznahorkai - Nobel-díj?

2011.07.04. 22:11 :: pkovesdi

Az irodalmi Nobel-díj lehetséges várományosai között említi Krasznahorkai Lászlót a tekintélyes amerikai lap, a The New Yorker. A cikk szerzője James Wood úgy fogalmaz, hogy a magyar író „narratívájának lassú lávafolyama”, Samuel Beckett, Claude Simon, Thomas Bernhard és José Saramago művészetéhez hasonlatos. 

A kritikus a Szirtes György költő által fordított Háború és háború, Az ellenállás melankóliája,

valamint a Max Neumann festővel közösen jegyzett Állatvanbent című műveket ismerteti és méltatja írásában.

Wood szerint a magyar író, aki a felsorolt alkotók közül a legfurcsább, „az őrület határáig vizsgálja a valóságot”. A kritikus ismertette az Amerikában és főleg Németországban sok időt eltöltött szerző életét és a Tarr Béláéval szorosan összefonódó munkásságát. Megjegyzi, hogy a rendező filmjeinek merészsége és szigora nem adja vissza Krasznahorkai prózájának mélységét, igaz, nem is állított ilyen célt maga elé.
A The New Yorker szerzője megemlíti, hogy Krasznahorkai Lászlót német közegben potenciális irodalmi Nobel-díjasként emlegetik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr1003039727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása