HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

A sci-fi olvasók e-könyvet használnak

2011.07.04. 21:59 :: pkovesdi

Nemrég jelent meg egy felmérés, amely – bár nem éppen tudományos és nem is fantasztikus -, mindenképpen figyelemre méltó. És főképp kitűnő adalékokkal szolgál az e-könyv üzletág számára.

A sci-fi író Stephen Hunt nem lévén elégedett az e-könyvekkel kapcsolatos felmérésekkel, kutatásba kezdett, felhasználva saját website-ját, a Facebookot és a Twittert. 836 választ kapott. A válaszadók – jórészt a tudományos-fantasztikus irodalom kedvelői - 71 százaléka olvas e-könyvet.  Ez az átlagnál lényegesen magasabb szám! További 20 százalékuk tervezi, hogy a közeljövőben e-könyvolvasót vásárol.

Még mindig lényegesen többen olvasnak digitális tartalmat PC-n (65%), mint Kindle-n(35%). A legtöbben a kiadótól vásárolnak közvetlenül (39%), őket csak a Kindle-használók előzik meg, ők ugyanis a Kindle Store-ban szerzik be az olvasni valót. Ha ez valóban igaz, akkor ez kétségessé teszi a nagy e-könyv áruházak erre vonatkozó adatait. A felmérésből az is kiderült, hogy számos platformot működtető cég fizet osztalékot az Amazonnak, és az is, hogy jóval többen vásárolnak a Kindle store-ból, mint ahány embernek saját Kindle olvasója van.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr623039691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása