HTML

Colibri Books

Hírek, információk , újdonságok, érdekességek, pletykák és statisztikák az elektronikus könyvek világából. Itt mindent megtalálsz, ami az e-könyvvel kapcsolatosan fontos.

Friss topikok

Linkblog

E-könyv: a környezetkímélő olvasás

2011.05.03. 15:23 :: Colibri-könyvek

 Egy nemrég napvilágot látott jelentés szerint csak az Egyesült Államokban a kiadók évente 16 millió tonna papírt használnak fel. Ehhez csaknem 32 millió fát kell kivágni. Az újság és könyvipar együttesen csaknem 125 millió tonna élő fát „fogyaszt”. A finomított papír előállítása annyi szénmonoxidot termel, amennyit 7,3 millió autó egyetlen év alatt. A nyomtatott könyvek háromszor annyi szerves nyersanyagot és hétszer annyi vizet emésztenek fel, mint amennyit az e-könyvek előállítása. A környezeti hatásokat az Egyesült Államokban ismerték fel a leghamarabb, nem csoda, hogy itt adják el a legtöbb e-könyv olvasót és e-tartalmat. Utóbbi forgalma egyetlen év alatt 112 százalékkal nőtt, jelenleg az összes könyveladás 9 százalékát teszik ki az e-könyvek. Csupán az Amazon és az iTunes felületein eddig 79 millió e-könyv talált gazdára. (www.konyvesblog.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: e könyv környezetkímélő e book szénmonoxid kibocsájtás

A bejegyzés trackback címe:

https://colibribooks.blog.hu/api/trackback/id/tr772874659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása